Kliniek het Bolwerk logo
Moederlek, naevus

Verwijderen van moedervlekken

Het is mogelijk om een cosmetisch storende moedervlek te verwijderen. Tijdens het consult zal je worden uitgelegd hoe dit in zijn werk gaat. Het verwijderen van een kleine huidafwijking wordt poliklinisch, onder lokale verdoving uitgevoerd en duurt meestal niet langer dan 30 minuten. Hierna verlaat je de kliniek weer. Een week later worden de hechtingen verwijderd en wordt je verder geïnformeerd over de beste manier om littekens te laten uitrijpen. Het verwijderen van cosmetisch storende moedervlekken wordt niet vergoed door de ziektekostenverzekeraar. De kosten die je maakt voor het verwijderen zijn meestal lager dan het eigenrisico dat voor een behandeling betaald moet worden in een ziekenhuis.

fibroom

Verwijderen van andere huid oneffenheden

Het is mogelijk om andere storende huidoneffenheden te verwijderen. Tijdens het consult wordt gekeken met welke methode dit het beste kan worden gedaan en wat de consequenties hiervan kunnen zijn. Dit wordt tijdens het consult met je besproken waarna je zelf, goed geïnformeerd, de beslissing kunt nemen of dit de juiste behandeling voor je zal zijn.

Voor het corrigeren van een huidafwijking volgt een intake waarin je precies wordt uitgelegd hoe de ingreep wordt uitgevoerd. Het eerste consult kan in Kliniek het Bolwerk te Haarlem of tijdens een video consult vanuit het comfort van een door jezelf gekozen rustige plek. Het is wel makkelijk als het plekje waar het om gaat zichtbaar is. Een foto tonen, tijdens het consult, voldoet meestal ook.
De behandeling wordt bij ons in de kliniek uitgevoerd en duurt ongeveer 30 minuten. Na de behandeling word je verzocht het aantal dagen rustig aan te doen om spanning op het wondgebied te vermijden. Het geopereerde gebied kan wat gezwollen zijn en misschien een beetje blauw. Het is verstandig om uit te kijken met lichamelijke activiteiten zoals sport. 
Na een week worden de hechtingen verwijderd en is de behandeling klaar. Hierna zal het litteken verder uitrijpen. Tijdens het laatste consult word je hier verder over geïnformeerd. Het verwijderen van een cosmetisch storende huidoneffenheden worden niet vergoed door de ziektekostenverzekeraar. De kosten die je maakt voor de behandeling zijn lager dan het eigenrisico dat voor een behandeling in het ziekenhuis betaald moet worden.

 
ontstoken cyste

Verwijderen van talgkliercysten

Laat een talgkliercyste niet zover komen dat hij ontsteekt. Vaak leidt het behandelen van een ontstoken talgkliercyste tot een minder fraai litteken. Het is verstandiger om de cyste te laten verwijderen voordat deze ontsteekt. 

Tijdens het consult wordt gekeken wat de mooiste manier is om de cyste te verwijderen en wat de consequenties hiervan kunnen zijn. Dit wordt tijdens het consult met je besproken waarna je zelf de beslissing kunt nemen of dit de juiste behandeling voor je zal zijn.

Voor het corrigeren van een huidafwijking volgt een intake waarin precies wordt uitgelegd hoe de ingreep wordt uitgevoerd. Het eerste consult kan in Kliniek het Bolwerk te Haarlem of tijdens een video consult vanuit het comfort van een door jou gekozen rustige plek. Het is wel makkelijk als het plekje waar het om gaat zichtbaar is. Een foto tonen voldoet meestal ook.
De behandeling wordt bij ons in de kliniek uitgevoerd en duurt ongeveer 30 minuten. Na de behandeling word je verzocht het aantal dagen rustig aan te doen om spanning op het wondgebied te vermijden. Het geopereerde gebied kan wat gezwollen zijn en misschien een beetje blauw. Het is verstandig om uit te kijken met lichamelijke activiteiten zoals sport. 
Na een week worden de hechtingen verwijderd en is de behandeling klaar. Hierna zal het litteken verder uitrijden. Tijdens het laatste consult word je hier verder over geïnformeerd.