Kliniek het Bolwerk logo

Schaamlipcorrectie

Voor sommige vrouwen kan overtollig of asymmetrisch weefsel rond de schaamstreek ongemak veroorzaken. Enkele tekenen zijn:

  • Huidirritatie of ongemak door uitpuilende of asymmetrische schaamlippen
  • Pijn of ongemak door overtollig weefsel tijdens dagelijkse activiteiten of intieme momenten
  • Een negatief zelfbeeld door de vorm of grootte van de schaamlippen


Als een of meer van deze tekenen herkenbaar zijn, kan een consult bij een plastisch chirurg zinvol zijn. Tijdens dit consult bespreken we of corrigerende chirurgie het overwegen waard is.

zorgkaart-logo
Beoordeeld met een 9,8 uit 10
Schaamlipcorrectie
zorgkaart-logo

Beoordeeld met een 9,8 uit 10

Waarom voor Kliniek het Bolwerk kiezen?

Schaamlipcorrectie

Behandeltraject voor schaamlipcorrectie

Behandeltraject schaamlipcorrectie uitgelegd:

Drs. D Jairath

Ik ben Drs. David Jairath, plastisch chirurg. Na mijn studie geneeskunde en mijn specialisatie als plastisch chirurg, heb ik me verder gespecialiseerd in het esthetisch-cosmetische veld.

Tijdens mijn carrière heb ik zowel in een academische als in een privékliniek gewerkt. Mijn achtergrond omvat reconstructieve en cosmetische ingrepen.

De afgelopen jaren heb ik me gericht op niet-invasieve en minimale ingrepen op het gebied van lichaamsbeeld en welzijn. Mijn brede kennis zet ik nu in bij Kliniek het Bolwerk.

Als plastisch chirurg met meer dan 15 jaar ervaring voer ik alle ingrepen zorgvuldig uit, rekening houdend met individuele situaties en wensen. Ik richt me op een optimaal resultaat en nazorg.

Mijn missie is om cliënten te ondersteunen in hun welzijn door mijn medische expertise. Samen met de cliënt bekijk ik welke mogelijkheden passend zijn. De cliënt staat centraal.

ooglidcorrectie

Wat onze cliënten zeggen​

Alle reviews zijn geverifieerd op Zorgkaartnederland.nl.

Tarieven

  • Schaamlipcorrectie €1250

    Correctie van de schaamlippen onder lokale verdoving

  • Eerste consult €45

    Alleen een eerste consult dat niet leidt tot een behandeling.

Veelgestelde vragen

Een schaamlipcorrectie kan overwogen worden bij functionele klachten of onzekerheid over het uiterlijk. Een consult met de arts zal bepalen of een correctie zinvol is.

Factoren zoals medische voorgeschiedenis, exacte klachten en het gewenste resultaat worden besproken. Mogelijke alternatieven en risico’s worden ook besproken.

Als de ingreep kan leiden tot een verbetering van het welzijn, vindt deze plaats onder plaatselijke verdoving. Het herstel duurt enkele weken. Bij vragen over de ingreep kan contact worden opgenomen met onze plastisch chirurg. Zijn deskundige oordeel is gericht op het bieden van een zorgvuldige aanpak.

Er wordt altijd gekeken naar de specifieke situatie en wensen van de cliënt. Samen met de arts kan zo de meest geschikte aanpak worden bepaald.

Bij Kliniek het Bolwerk bedragen de kosten van een schaamlipcorrectie €1250.

Deze basisprijs is inclusief de operatie en nazorg. Tijdens het gratis consult nemen we de tijd om jouw individuele situatie te bespreken en een prijsindicatie te geven.

Onze focus ligt op wat voor jou het beste is qua welzijn. Mocht je hierover nog vragen hebben, dan kun je hier altijd contact opnemen met onze medisch specialist.

Over het algemeen raadt de plastisch chirurg af om seksueel contact te hebben gedurende de eerste 2-3 weken na een schaamlipcorrectie.

Dit verstoort het genezingsproces niet. De genezing zal op deze manier vlotter verlopen.

Overleg tijdens het herstel met de chirurg wanneer je je voldoende hersteld voelt. Meestal is na 2-3 weken weer zachte seksuele activiteit mogelijk, mits je geen ongemak ervaart.

De individuele situatie is bepalend. Neem bij twijfel contact op met de plastisch chirurg om de situatie te bespreken. Een goed herstel staat voorop.

Het verschilt per verzekering of de kosten van een schaamlipcorrectie gedekt worden. Het is daarom raadzaam om dit vooraf na te vragen bij je verzekeraar.

Sommige verzekeraars vergoeden de kosten geheel of gedeeltelijk als er een medische noodzaak is, zoals de pijnklachten. Zij beoordelen dit per geval. Voor puur cosmetische wensen geldt vaak geen vergoeding.

Neem contact op met je verzekeraar om uit te zoeken of en in hoeverre zij de kosten in jouw situatie vergoeden. Zo weet je vooraf waar je aan toe bent qua vergoeding en voorkom je onzekerheid achteraf. Het is verstandig om dit vooraf te regelen.

Staat je vraag er niet tussen? Stel dan hier je vraag

Maak een afspraak

Een afspraak maken kan via onze online planning of door te bellen met 023-5837405.

Een afspraak maken via Whatsapp kan op nummer 06-49899167

Kliniek het Bolwerk

Stel hier je vraag

Zodat je goed voorbereid bent