Onderooglidcorrectie

Een onderooglidcorrectie is een veel voorkomende cosmetische ingreep die wordt uitgevoerd om overtollige huid, wallen en rimpels onder de ogen weg te werken. Hierdoor krijg je een frissere en uitgeruster ogende blik.

De behandeling vindt vaak plaats nadat al een bovenooglidcorrectie is uitgevoerd. Onder lokale verdoving verwijdert de arts in onze kliniek de overtollige huid en eventueel het vetweefsel. Hoewel de ingreep poliklinisch plaatsvindt met een korte hersteltijd, gaat hij gepaard met iets meer klachten dan de bovenooglidcorrectie.

Tijdens een intakegesprek wordt uitgelegd hoe de ingreep verloopt. Dit vindt plaats in onze kliniek in Haarlem of via een videogesprek op een voor jou geschikt moment.

De behandeling duurt ongeveer 1,5 uur en voor herstel wordt een week rust aangeraden. Na een week worden de hechtingen verwijderd en is de behandeling klaar. Het uiteindelijke resultaat is pas na een week of 6 zichtbaar.

zorgkaart-logo
Beoordeeld met een 9,8 uit 10
onderooglidcorrectie
zorgkaart-logo

Beoordeeld met een 9,8 uit 10

Waarom voor Kliniek het Bolwerk kiezen?

Wees goed voorbereid en

Download de Brochure

Ooglidcorrectie brochure aanvragen Kliniek het Bolwerk

Het behandeltraject

Drs. D Jairath

Mijn naam is David Jairath, ik ben sinds 2004 gespecialiseerd plastisch chirurg. Ik heb mijn studie Geneeskunde afgerond aan de Universiteit van Amsterdam, hier heb ik ook mijn specialisatie tot plastisch chirurg behaald.

Tijdens mijn opleiding heb ik stages gelopen in binnen- en buitenland om mijn vaardigheden verder te ontwikkelen. Hier lag de focus op vakgebieden als reconstructieve en cosmetische chirurgie.

Na mijn opleiding ben ik gaan werken in het Spaarne Ziekenhuis, hier hield ik mij bezig met reconstructies en plastische chirurgie. Ook deed ik ervaring op met onder andere onderooglidcorrecties.

In de jaren daarna heb ik mij in een privékliniek verder gespecialiseerd in niet-invasieve cosmetische behandelingen, waaronder onderooglidcorrecties.

De kennis en ervaring die ik heb opgedaan, gebruik ik nu hier in Kliniek het Bolwerk. Hier richt ik me op het bereiken van optimale resultaten met onderooglidcorrecties.

Wat onze cliënten zeggen​

Alle reviews zijn geverifieerd op Zorgkaartnederland.nl.

Tarieven

Veelgestelde vragen

Net als bij andere ingrepen zijn er risico’s verbonden aan een operatie. Onze ervaren specialist neemt echter alle mogelijke voorzorgsmaatregelen om deze tot een minimum te beperken.

Een mogelijk risico is dat de oogcontour na de ingreep asymmetrisch is of een beetje afwijkt van je wensen. Dit komt zeer zelden voor omdat onze arts zeer nauwkeurig te werk gaat.

Soms kan extra zwelling of blauwe verkleuring langer duren dan normaal. Onze zorgvuldige nazorg zorgt er overigens voor dat dit vanzelf weer weggaat.

Het gevoel in het gebied onder de ogen kan tijdelijk verminderen na de operatie. Dit komt zelden langer dan een paar maanden voor.

Uiterst zelden kunnen littekenvorming of andere weefselafwijkingen optreden. Onze specialist heeft echter jarenlange ervaring in het voorkomen hiervan.

Het herstel verloopt in verschillende fasen. Onmiddellijk na de ingreep is er sprake van zwelling en blauwe verkleuring rond de ogen. Dit neemt meestal na 2-3 dagen af.

Tijdens de eerste week wordt geadviseerd om het rustig aan te doen. Lichte hoofdpijn en gevoeligheid zijn normaal. De wondjes genezen in deze periode. Koelen draagt bij aan het herstel.

Na ongeveer 7-10 dagen is de grootste zwelling verdwenen. Het gebied kan echter nog steeds licht gevoelig zijn. Lichte activiteiten zoals lezen of werken achter de computer zijn weer mogelijk.

Na 2-3 weken is het zwellingsproces bijna afgelopen. Eventuele resterende zwellingen of blauwe plekken zullen langzaam volledig verdwijnen. Sporten kan worden hervat, mits het niet te intensief is.

Volledige resultaten zijn zichtbaar na 6-8 weken, hoewel de huid er enige tijd doffer uit kan zien. Wat je kunt doen is je huid masseren met crème om het genezingsproces te bevorderen.

Soms duurt het enkele maanden voordat alle gevoeligheid is verdwenen. Voor vragen tijdens het herstel kun je contact met ons opnemen.

Een cosmetische onderooglidcorrectie, waarbij alleen het uiterlijk wordt verbeterd, valt voor de meeste basisverzekeringen niet onder de verzekerde zorg. Dit geldt zelfs als er sprake is van een licht huidoverschot of vetophoping.

Als er echter een medische noodzaak is, kan er een uitzondering worden gemaakt. Bijvoorbeeld in het geval van:

 • Ernstige plooi- of rolophoping met gezichtsstoornissen of oogproblemen
 • Huidaandoeningen die het herstel belemmeren
 • Ontsteking of ooglensafwijkingen.
 • Een uitzondering kan ook worden overwogen voor psychologische klachten als gevolg van het uiterlijk.

 

Vraag bij twijfel advies aan ons en je verzekeraar. Vraag zo nodig een second opinion over de noodzaak.

Soms is er aanvullende verzekeringsdekking mogelijk. Ook bestaat de mogelijkheid om een deel zelf te betalen.

Tijdens het consult zal onze specialist controleren of je gezondheidstoestand geschikt is voor de procedure. Belangrijke tips ter voorbereiding:

 • Minder dan 6 weken voor de operatie stoppen met roken verhoogt het risico.
 • Bepaalde medicijnen, zoals bloedverdunners, kunnen complicaties veroorzaken.
 • Overleg dit minstens 2 weken van tevoren met ons.
 • Zorg voor een gezonde levensstijl in de weken voor de operatie. Eet gezond en beweeg voldoende.
 • Hou je medische voorgeschiedenis bij en neem deze mee naar het consult.
 • Plan indien nodig extra rust in voor de operatie en drink veel water.
 • Regel vervoer naar huis en hulp bij taken in de eerste dagen na de ingreep.

Staat je vraag er niet tussen? Stel dan hier je vraag

Download de Checklist

En zorg dat je goed voorbereid bent.

Ooglidcorrectie checklist aanvragen Kliniek het Bolwerk-min

Maak een afspraak

Een afspraak maken kan door te bellen met 023-5837405 of te mailen naar info@kliniekhetbolwerk.nl.

Een afspraak maken via Whatsapp kan op het nummer 06-49899167

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google.

onderooglidcorrectie Kliniek het Bolwerk

Stel hier je vraag

Zodat je goed voorbereid bent

Wees goed voorbereid en

Download de Brochure

Niet ontvangen? Bekijk ook je ongewenste mailbox*