Kliniek het Bolwerk logo

Wat is er mogelijk om van mijn rimpels af te komen?

injectie
botox
Injectable behandelingen

Behandelingen met Botulinetoxine worden uitgevoerd om problemen met dynamische rimpeltjes op te lossen en het gerimpelde gebied te verbeteren. Dynamische rimpels zijn rimpels die er door spieractiviteit worden ingetrokken bijvoorbeeld bij de frons, denkrimpels of kraaienpootjes.

Met een hyaluronzuur worden de zogenaamde statische rimpeltjes behandeld. Statische rimpels zijn rimpeltjes die blijven staan als de spieractiviteit in het gezicht ontspant. Er zijn vele verschillende hyaluronzuren en even zo veel merken waarmee, behalve de rimpels ook het volumeverlies van het gelaat kan worden hersteld. Wij geven je een op maat gen=maakt behandelplan.

botox
Botuline toxine behandeling

Wat is botulinetoxine?

Botox is een merknaam voor botulinumtoxine, een eiwit dat afkomstig is van de bacterie Clostridium botulinum. Het wordt in de medische en cosmetische wereld gebruikt om spieren te ontspannen en is vooral bekend om rimpels en fijne lijnen in het gezicht te verminderen.

Hoe Werkt botulinetoxine?
Botox werkt door de zenuwsignalen naar de spieren te blokkeren, waardoor de spieren tijdelijk ontspannen. Dit resulteert in een zachtere uitdrukking van het gezicht en vermindert de zichtbaarheid van rimpels en lijnen. Daarom werken botulinetoxines alleen bij zogenaamde dynamische rimpels, rimpels die in de huid worden getrokken door overactiviteit van spieren.

Toepassingen van botulinetoxines
Cosmetische Doeleinden:
Botox wordt vaak gebruikt om kraaienpootjes, fronslijnen en voorhoofdsrimpels te verminderen. Het kan ook worden ingezet om het gezicht te verjongen en een jeugdiger uiterlijk te verzorgen.

Botulinetoxines voor medische doeleinden:
Naast cosmetische toepassingen wordt Botox ook medisch gebruikt om aandoeningen zoals chronische migraine, overmatig zweten, spierkrampen en aandoeningen van het zenuwstelsel te behandelen.

Procedure en Herstel 
Botox-injecties zijn minimaal invasief en vereisen geen verdoving. De procedure duurt meestal slechts enkele minuten. Na de injectie kunnen er lichte bijwerkingen optreden, zoals zwelling en roodheid, die meestal binnen enkele dagen verdwijnen. Soms ontstaat er een lichte blauwe plek als gevolg van de injectie. Het effect van Botox is tijdelijk en duurt gemiddeld drie tot zes maanden. Herhaalbehandelingen zijn vereist om de resultaten te behouden.

Voor en Na de Behandeling
Het effect van de injecties is niet direct, het middel heeft een paar dagen nodig om tot effect te komen. Na 14 dagen is het effect maximaal. Je kunt verwachten dat de rimpels en lijnen in het behandelde gebied na verloop van tijd geleidelijk verminderen. Botox kan bijdragen aan een zachtere, jeugdige uitstraling zonder de noodzaak van chirurgie.

Veiligheid en Risico’s
Botox is veilig wanneer het wordt toegediend door een gekwalificeerde medische professional. Dat is de reden dat je kiest voor de veiligheid en expertise van Kliniek het Bolwerk. Mogelijke bijwerkingen zijn onder andere tijdelijke blauwe plekken, hoofdpijn en milde zwakte in de spieren. Onze gekwalificeerde specialisten staan klaar om je te begeleiden en eventuele zorgen te bespreken.

Consult en Afspraak
Wilt je meer weten over Botox-behandelingen? Onze kliniek biedt deskundig advies en behandelingen op maat. Neem contact op om een consult te plannen en ontdek hoe Botox je kan helpen om jouw persoonlijke schoonheidsdoelen te bereiken.

 

Hyaluronzuur behandeling​

Bij ons begrijpen we dat schoonheid vaak begint bij een gezonde en stralende huid. Daarom bieden we een reeks hyaluronzuurbehandelingen aan om je te helpen je natuurlijke schoonheid te verbeteren en het beste uit je huid te halen.

Wat is Hyaluronzuur?

Hyaluronzuur is een stof die van nature in ons lichaam voorkomt, met name in onze huid, gewrichten en ogen. Het is een vochtbindend molecuul dat de huid hydrateert en volume geeft. Naarmate we ouder worden, neemt de hoeveelheid hyaluronzuur in onze huid af, wat kan leiden tot verlies van volume en de vorming van rimpels. Om deze verouderingsprocessen tegen te gaan bieden wij de volgende behandelingen aan.

1. Hyaluronzuur Dermal Fillers:

Dermal fillers op basis van hyaluronzuur worden subtiel in de huid geïnjecteerd om volume te herstellen, rimpels en plooien te verminderen, en de contouren van het gezicht te verbeteren. Deze behandeling is geschikt voor het verbeteren van lipvolume, het verminderen van neus-lippenplooien en het herstellen van verloren volume van bijvoorbeeld de wangen.

2. Hyaluronzuur Skin Boosters:

Onze hyaluronzuur skin boosters zijn ontworpen om de huid te hydrateren en de algehele huidkwaliteit te verbeteren. Deze behandeling kan de huid er frisser en stralender laten uitzien en is perfect voor het verminderen van fijne lijntjes.

3. Hyaluronzuur Mesotherapie:

Mesotherapie is een behandeling waarbij hyaluronzuur en andere voedingsstoffen in de huid worden geïnjecteerd. Dit kan helpen bij het verbeteren van de huidtextuur, het verminderen van fijne lijntjes en het bereiken van een gezonde, stralende huid. Door de mesttherapie stel je de veroudering van de huid uit.

Waarom Kiezen voor een behandeling bij Kliniek het Bolwerk?

Professioneel en Ervaren: Onze deskundige specialisten zijn ervaren in hyaluronzuurbehandelingen en zullen samen met je werken om je schoonheidsdoelen te bereiken.

Veiligheid en Kwaliteit: Wij gebruiken alleen hoogwaardige, door de autoriteiten goedgekeurde hyaluronzuurproducten die klinisch zijn getest en veilig zijn voor gebruik.

Individuele Aanpak: Wij geloven in een persoonlijke benadering, waarbij we je unieke behoeften en wensen in overweging nemen bij het opstellen van een behandelplan.

Comfort en Gemak: Onze behandelingen worden uitgevoerd met minimaal ongemak, en je kunt meestal meteen de dagelijkse activiteiten hervatten.

Als je meer wilt weten over onze hyaluronzuurbehandelingen en hoe ze de huid kunnen verbeteren, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen voor een consult. Wij staan klaar om je te begeleiden op je reis naar een stralende en jeugdige huid.